Banden

Wij helpen u graag de juiste banden te vinden

Goede banden zijn van levensbelang. Uit onderzoek blijkt dat het verkeerd gebruik van banden heel wat ongevallen veroorzaakt. Deboosere levert banden voor elk vervoermiddel en elk jaargetijde.

Deboosere heeft alle grote merken in huis. Wij leveren o.a. Continental, Uniroyal, Michelin, Goodyear, Dunlop, Vredestein, Pirelli en Bridgestone. Daarnaast hebben wij ook ons eigen huismerk. De Eurotyre-band heeft een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen, voor personenwagens tot bestelwagens.

Wij bieden ook een extra service. Zo leveren wij schokdempers en uitlaten voor elk voertuigtype. Professionele klanten kunnen ook bij Deboosere terecht voor een voordelige leasing- en fleetservice.

PIRELLI TYRELIFE

Uw garantie voor een optimale mobiliteit

De Pirelli Tyrelife-garantie garandeert de gratis* vervanging van uw Pirelli-banden die onvoorziene en onherstelbare schade vertonen ten gevolge van een inrijding of perforatie (nagel, glas,...). De garantie is geldig voor een periode van 1 jaar vanaf de activering. Bovendien is ze volledig gratis. Enkel geldig bij aankoop van minimaal 2 Pirelli personenwagen- of SUV banden bij een van de deelnemende verkooppunten. Vraag ernaar bij uw volgende Pirelli aankoop. *exclusief kosten voor het monteren, uitbalanceren en uitlijnen van de vervangen banden, alsook de kosten ten gevolge van eventuele bijkomende interventies tijdens montage. Lees hier meer

Personenwagens

Hoe kies ik de juiste band?

De banden vormen het enige kleine contact met het wegdek. Het is dus van groot belang dat dit kleine contact optimaal is in de gegeven omstandigheden (temperatuur, regen, soort wegdek,...).

Vervang je banden op tijd en kies vraag advies voor de juiste bandenkeuze.

Mag ik verschillende banden monteren?

Volgens de Belgische wetgeving moeten de banden op één zelfde wielas aan de volgende criteria moeten voldoen:

Waarom nieuwe banden achteraan monteren?

Voor zowel voor- of achterwielaandrijving, adviseren wij om nieuwe banden altijd achteraan te monteren om de veiligheid te garanderen in onverwachte of moeilijke situaties (noodstop, scherpe bocht, enz.) vooral wanneer er sprake is van een nat wegdek. De vooras is immers makkelijker onder controle te houden dan de achteras. De meeste wagens hebben voorwielaandrijving en dan slijten de voorbanden immers nog sneller.

Hoe verleng ik de levensduur van mijn banden?

Controleer regelmatig uw bandenspanning, vooral voordat u een lang traject aflegt aan hogere snelheid. Het is belangrijk dat deze controle koud (niet net na een lange rit bvb) gebeurt. Zorg dat uw banden gebalanceerd zijn zodat je trillingen vermijdt. Trillingen zijn trouwens schadelijk voor andere onderdelen die met het wiel verbonden zijn. Zorg dat uw banden uitgelijnd zijn. Zo voorkom je een onregelmatige en abnormaal snelle slijtage van de banden. Bovenstaande maatregelen zorgen niet enkel voor een langere levensduur van uw banden maar ook voor een betere wegligging en lager brandstofgebruik. Belangrijk dus!

Zijn mijn banden versleten?

Op iedere band vindt u slijtagegraad-indicatoren. Deze aanduidingen zijn kleine verhogingen in de groeven van het profiel. Als de dikte van het rubber gelijk komt met deze verhoging (wettelijke limiet van 1,6 mm) moeten de banden verwisseld worden, omdat uw veiligheid dan niet meer voldoende gegarandeerd wordt en u in overtreding bent. Wacht niet tot het zover is maar vervang preventief.

Bij nat wegdek (aquaplaning) kan het water onder uw banden niet meer op tijd afgevoerd worden waardoor de controle over de wagen sterk vermindert. Op een besneeuwd wegdek, wordt aangeraden om de banden te vervangen aan 3,5mm!

SUV / 4 X 4

Ben je op zoek naar de juiste bandenkeuze voor uw SUV of 4x4, dan zijn er de volgende mogelijkheden:

Wij geven u graag vrijblijvend advies over welke band het meest geschikt is voor u.

bestelwagens

Deboosere plaatst ook banden voor bestelwagens, industrie,...